Zonneschermen
Veel informatie en scherpe aanbiedingen over zonneschermen

Artikelen over zonneschermen De juiste zonneschermen en gordijnen selecteren Zonnescherm doek, vind het doek dat bij u past Venetiaanse zonwering Buismotor voor uw zonnescherm - tips! Markiezen Screens Knikarmscherm Uitvalscherm

banner zonweringkampioen 

Knikarmscherm - advies en informatie

Een Knikarmscherm is een zonnescherm die net niet horizontaal van uw gevel wordt uitgerold via een knikarm. Een gewoon zonnescherm heeft de aluminium stang aan het eind van het doek zitten en bij een knikarmscherm zit er een knikarm aan beide kanten, die in de breedte met het zonnescherm mee loopt.

Knikarmschermen kunnen ideaal gebruikt worden boven een terras. Op deze manier hoeft u geen parasol te kopen, omdat u gewoon onder uw knikarm scherm kunt zitten. Een groot voordeel aan een knikarmscherm is dat deze dus vrij horizontaal blijft. Met andere woorden, uw zicht blijft heel erg goed, omdat uw zonnescherm niet zo ver voor uw raam komt te hangen. Zie op de volgende foto hoe een knikarmscherm eruit ziet.

Knikarmscherm

Een veel voorkomend probleem bij een knikarmscherm is dat deze met veel wind los scheurt van de gevel, of er komt zelfs een scheur in deze gevel. Laat u goed informeren door een specialist over de risico's van het soort ophanging voor een knikarmscherm. Om het loswaaien van het zonnescherm van de gevel te voorkomen kan een apparaatje geinstalleerd worden welke de windsnelheid meet. Boven een bepaalde windsnelheid zal dit apparaat automatisch uw knikarm naar binnen laten gaan. Uiteraard moet uw zonnescherm dan wel elektrisch zijn.

Wanneer u besluit om voor een knikarmscherm te gaan, let dan wel even op deuren in de omgeving. Een knikarm wil nogal eens uw deur blokkeren, zodat u die deur niet meer kunt gebruik wanneer uw zonnescherm naar beneden is. Wanneer u uw knikarm door experts laat ophangen zullen zij uiteraard rekening houden met deze zaak.

Knikarmschermen zijn er in elektronische en manual varianten. Verder is het nog mogelijk om van binnen of van buiten de bediening van de zonneschermen te laten bevestigen. Van binnen lijkt altijd heel handig, maar houd er wel rekening mee dat er dan dus een gat in uw muur moet om uw zonnescherm te bedienen.

Bij knikarmschermen zijn vele verschillende soorten doek te krijgen. U kunt dus altijd uw zonnescherm aanpassen aan de look en feel van uw huis. Let wel op dat het doek ook invloed heeft op de lichtinval in uw huis. Zo zorgt een oranje doek voor uw knikarm dat u binnen een oranje gloed krijgt. Een groen en een blauw scherm eerkaatsen weinig licht en dat zorgt er weer voor dat uw huis vrij donker wordt. Wanneer u een wit doek neemt voor uw zonnescherm dan wordt deze weer snel smerig. Denk dus goed na over welke kleur u prefereert voor uw knikarmscherm en denk na over de gevolgen voor uw huis.